Την ώρα που θα κάθονται στο εδώλιο αυτοί που τον έκαναν να κείτεται ανήμπορος σε ένα κρεβάτι επί 17 μήνες, θα ξεκινήσει και η «ανάσταση» του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη!

Η έκκληση που απηύθυνε μέσω της «Espresso» ο πατέρας του στον παγκόσμιας φήμης νευροχειρουργό δρ Δαμιανό Σακκά έπιασε τόπο... Ο διάσημος καθηγητής αποφάσισε να τον πάρει κοντά του στον «Ευαγγελισμό», για να αποκαταστήσει τις βλάβες που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχτηκε στα Ζωνιανά! «Ξέρουμε ότι ο κ Σακκάς είναι καλός άνθρωπος.

Εχει μεγάλη πείρα σε τέτοια περιστατικά, η οποία λείπει από τους Ελληνες γιατρούς. Ας πάρει την πρωτοβουλία να δει το παιδί μου. Θα τον πληρώσουμε με το παραπάνω! Αρκεί να έρθει...» είχε πει με τα μάτια γεμάτα δάκρυα, στις 28 Μαρτίου, ο πατέρας του τραυματία Γιάννης Λαζαρίδης.

Η σπαρακτική έκκληση δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου ενημέρωσε τον κορυφαίο νευροχειρουργό κι εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως. Την επόμενη κιόλας μέρα, επισκέφθηκε το τραυματισμένο παλικάρι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και αφού ενημερώθηκε για την πορεία της κατάστασής του, διαβεβαίωσε τους δικούς του ότι θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του! Μάλιστα, οι διαδικασίες για τη μεταφορά του Στάθη στον «Ευαγγελισμό» ξεκίνησαν την Παρασκευή 10 Απριλίου. Ομως, μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που υπέστη και του ανέβασε πυρετό στάθηκε η αιτία να μη μετακινηθεί. Κατάφερε ωστόσο να την ξεπεράσει και είναι τελείως καλά. Μάλιστα, χθες έκανε κανονικά τις ασκήσεις του με τον φυσικοθεραπευτή που τον παρακολουθεί.

Ακολούθησαν οι γιορτές του Πάσχα, ενώ και χθες ήταν αργία για το 401, λόγω της εορτής του προστάτη του Στρατού Αγίου Γεωργίου, οπότε καθυστέρησε λίγο ακόμη η μεταφορά. Εκτός απροόπτου όμως, θα βρίσκεται πιθανότατα την Τρίτη στη διάθεση του δρ Σακκά, για να ξεκινήσει το νέο αγώνα του... Την ίδια μέρα, οι γονείς του έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο για την αιματηρή ενέδρα που στοίχισε το βαρύτατο τραυματισμό του στα Ζωνιανά.