Περιγράφεται η περίπτωση ασθενούς, της κας Γεωργίας Σάντα, η οποία αισθάνθηκε αιφνιδίως έντονη κεφαλαλγία, και σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα υπέστη διαταραχή και ακολούθως απώλεια συνειδήσεως. Ο έλεγχος στο νοσοκομείο έδειξε ότι είχε υποστεί υπαραχνοειδή αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος. Στην εποχή μας, τα ανευρύσματα συνήθως αντιμετωπίζονται με εμβολισμό, χωρίς άνοιγμα του κρανίου. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ακατάλληλες για εμβολισμό που πρέπει να υποβληθούν σε ανοικτή επέμβαση. Η συγκεκριμμένη ασθενής έπασχε από ανεύρυσμα που δεν μπορούσε να εμβολισθεί και έπρεπε να αντιμετωπισθεί με ανοικτή επέμβαση. Κατά την επέμβαση, πραγματοποιήθηκε χειρουργικός διαχωρισμός του ανευρύσματος από τον εγκέφαλο και πλήρης αποκλεισμός του από την κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλο με τοποθέτηση ενός μεταλλικού αγκτήρα (κλιπ), στο στόμιο του ανευρύσματος. Η μετεγχειρητική εξέλιξη της ασθενούς ήταν απολύτως ομαλή, χωρίς οποιαδήποτε επιπλοκή.

Κατά την νοσηλεία της ασθενούς, διαπιστώθηκε ότι η κα Γεωργία Σάντα ήταν κόρη του Αποστόλου ή Λάκη Σάντα, του γενναίου αγωνιστή, που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, τον καιρό της Γερμανικής Κατοχής. Πέραν του ιατρικού μέρους, το βίντεο περιέχει αναφορά της ασθενούς στην γνωριμία και την σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ του καθηγητή Δαμιανού Σακά και του πατέρα της, αείμνηστου Λάκη Σάντα.

Ο Δ. Σακάς αναφέρεται στην μεγάλη τιμή και χαρά που αισθάνθηκε γνωρίζοντας τον Λάκη (Απόστολο) Σάντα, προς τον οποίο όλοι έχουμε ένα χρέος που δεν ξεπληρώνεται. Στο βίντεο επισημαίνεται ότι το εγχείρημα των Σάντα και Γλέζου να κατεβάσουν την γερμανική σημαία, δεν ήταν παρορμητική ενέργεια, αλλά απαίτησε λεπτομερή προετοιμασία. Κάθε Ελληνας οφείλει να μάθει περισσότερα για αυτό διαβάζοντας το βιβλίο του Λάκη Σάντα “Μια νύχτα στην Ακρόπολη”. Το βίντεο ολοκληρώνεται με μία επισήμανση του καθηγητή Δαμιανού Σακά, σχετικά με τον θαυμασμό και σεβασμό που ενέπνεε ο Λάκης Σάντας, ένας Ελληνας αγωνιστής, γεμάτος σοφία, γλυκύτητα και ταπεινότητα, ο οποίος ουδέποτε θέλησε να κερδίσει ανταλλάγματα βασιζόμενος στην αναγνώριση που είχε στην Ελληνική κοινωνία, ως ένας πραγματικός ήρωας.