Αφόρητη επίμονη οσφυαλγία μετά από χειρουργική επέμβαση στην μέση, διαγνώσθηκε σε νέο άνδρα. Πέντε χρόνια μετά, ο πάσχων παρουσίασε έντονους κοιλιακούς πόνους, εντερικές διαταραχές και διαρροικές κενώσεις πολλές φορές την ημέρα, και διαγνώσθηκε ότι έπασχε, επιπλέον, από την Νόσο του Κρον. Ο ασθενης υποβλήθηκε σε πολλές φαρμακευτικές θεραπείες χωρίς βελτίωση, αλλά θεραπεύθηκε πλήρως όταν υποβληθηκε σε ηλεκτρική διέγερση νωτιαίου μυελού. Με την μέθοδο αυτή, η οσφυαλγία, οι κοιλιακοί πόνοι και οι διαρροικές κενώσεις τερματίσθηκαν πλήρως.

Ο νέος αυτός άνδρας είχε παρουσιάσει πρόβλημα οσφυοισχιαλγίας για πολλά έτη και προσδοκώντας ότι θα θεραπευθεί, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην μέση, σε άλλο θεραπευτήριο το 2008. Η επέμβαση έγινε με σωστό τρόπο χωρίς επιπλοκές, αλλά η οσφυαλγία επέμεινε και προοδευτικά έγινε πολύ έντονη, διαρκής, επίμονη, και κατά τις εξάρσεις αφόρητη. Ο πάσχων υποβλήθηκε σε φαρμακευτικές θεραπείες για πολλά έτη χωρίς να απαλλαγεί από τον πόνο. Η κατάσταση έγινε περισσότερο περίπλοκη, όταν λίγα χρόνια μετά, διαγνώσθηκε ότι πάσχει από την Νόσο του Κρον.

Η νόσος του Κρον είναι πάθηση που προκαλεί φλεγμονώδεις αλλοιώσεις του εντέρου, κοιλιακούς πόνους και συχνές διαρροικές κενώσεις οι οποίες συνήθως αποδίδουν ελάχιστο υδαρές περιεχόμενο. Ο ασθενής ελάμβανε κατάλληλη αγωγή για την νόσο του Κρον από τους γαστρεντερολόγους και οι αλλοιώσεις του εντέρου είχαν τεθεί υπό έλεγχο. Παρά την βελτίωση των εντερικών αλλοιώσεων, ο αυξημένος περισταλτισμός του εντέρου επέμεινε και συνέχιζε να προκαλεί εντονους κοιλιακούς πόνους και επίμονες διαρροικές κενώσεις.

Μετά την κλινική αξιολόγηση, ο ασθενής διαγνώσθηκε ότι πάσχει από έντονο νευροπαθητικό πόνο στη μέση, στο πλαίσιο του συνδρόμου της αποτυχημένης οσφυικής επέμβασης, γνωστού με το αγγλικό όρο Failed Back Surgery Syndrome. Συνεστήθη η προσωρινή [για 3 εβδομάδες] ηλεκτρική διέγερση νωτιαίου μυελού με διαδερμικά ηλεκτρόδια. Στην διάρκεια της προσωρινής δοκιμαστικής εφαρμογής των ηλεκτροδίων, ο ασθενής εβίωσε μεγάλη βελτίωση. Μετά την μεγάλη βελτίωση της προσωρινής διέγερσης, αποφάσισε να υποβληθεί σε τοποθέτηση μακροχρόνιων ηλεκτροδίων επισκληρίδιας διέγερσης νωτιαίου μυελού, τα οποία συνδέθηκαν με μικρή εμφυτευόμενη γεννήτρια ηλεκτρικών παλμών [βηματοδότη] στον υποδόριο χώρο της πλάγιας οσφυικής περιοχής (κατά τρόπο ανάλογο με τον καρδιακό βηματοδότη). Μετά από αυτή την επέμβαση, η οσφυαλγία, οι κοιλιακοί πόνοι και οι διαρροικές κενώσεις τερματίσθηκαν πλήρως και το εξαιρετικό αποτέλεσμα έχει παραμείνει αμετάβλητο μέχρι σήμερα.